Fra Delikatessedisken

Parmiggiano Reggiano, 30 måneder

Parmigiano Reggiano er utmerket til riving og dryss over pastaretter, supper, sauser, nudel- og risretter. Den er også fin til gratinering. Denne type ost er unnværlig i det italienske kjøkken der den nærmest er å regne som et krydder. Den finkornete konsistensen gjør den velegnet til panering av både kylling- og svinekjøtt. Den kan også brukes i salater der man skjærer opp osten i biter.

 

 

 

 

 

 

Sveitsisk grottelagret Gruyere

Gruyere Grottelagret er ypperlig til ostebordet eller som snacks til cocktail. Kan også brukes til fondue for å få en noe skarpere smak. Osten serveres temperert, og mørkt brød er ypperlig tilbehør.

 

 

 

Spansk ostebrett

Ferdig assorterte spanske oster: Manchego, Iberico, Cabra og Tierno. Faste oster laget av ulike melkesorter for en spennende smaksopplevelse.


Ostebrettet passer perfekt som snacks for to personer, og gir et spekter av varierte smaker innen spansk fastost. Ta det med deg på hytta, båttur eller i parken.

Dette er en spennende kombinasjon oster. Manchego er laget på fåremelk, Cabra av geitemelk, og Iberico og Tireno er blandingsoster med både ku,sau og geit. Server gjerne med ostemarmelade, tørket frukt eller quince gelé. 

 

 

 

Oster  fra Den blinde ku

 

 

 

Røkt Italiensk Provolone

Mozzarella

 

Andepate, gåsepate og fikenmarmelade

 

Oliven

Kremostfylte gresskar, paprikabell og chili

Stor kapers med stilk

Husets parmesandressing og grillet paprika aioli.